Поиск

Погляд зсередини: У Києві відкрився заклад французької кухні Frou Frou

Погляд зсередини: У Києві відкрився заклад французької кухні Frou Frou

Варто завітати!

Текст: Buro 24/7

Frou Frou поєднує французький стиль, любов до смачної їжі та багатої винотеки

У Києві відкрився новий заклад із французькою кухнею Frou Frou — від міжнародного холдингу Bulldozer Group Ukraine. Ресторан поєднує французький стиль, любов до смачної їжі та багатої винотеки.

Погляд зсередини: У Києві відкрився заклад французької кухні Frou Frou (фото 1)
Frou Frou — новий заклад французької кухні у центрі Києва

Frou Frou — місце у самому центрі Києва, де французькі вікна, невелика тераса та аромати випічки й міцної кави нагадують про атмосферу часом галасливого, але завжди затишного Парижа. У ресторані важлива кожна деталь: живі квіти, білосніжні скатертини, ненав’язлива лаунж-музика. Все, що допоможе по-справжньому відпочити та насолодитися трапезою.

Погляд зсередини: У Києві відкрився заклад французької кухні Frou Frou (фото 2)

За створення меню у Frou Frou відповідальний шеф-кухар Сергій Савенко, з досвідом понад 20 років, на кулінарному шляху котрого багато успішних проєктів в Україні та за її межами. На думку шефа, якісні продукти не потребують обтяжливих соусів, тому своїм завданням він вважає підкреслити основний смак страви. Адже першочергово їжа має бути смачною, а вже потім — яскраво презентованою. Усі процеси приготування відбуваються на відкритій кухні, на яку може потрапити кожен охочий гість.

У меню Frou Frou є великий розділ солоних та солодких сніданків і Raw bar із різноманітними тартарами та карпачо. За розділ буланжері відповідальний пекар закладу Захар, який протягом дня пече перед гостями на відкритій пекарні свіжий хліб та багети, які можна купити з собою. У меню гості також знайдуть традиційний цибулевий суп, Єлисейський суп, приготований за рецептом натхненника “нової гастрономії”, французького шеф-кухаря Поля Бокюза, й особливу страву основного розділу — качку конфі, за приготуванням якої стоять години кропіткої праці.

Погляд зсередини: У Києві відкрився заклад французької кухні Frou Frou (фото 3)
Погляд зсередини: У Києві відкрився заклад французької кухні Frou Frou (фото 4)

Не залишить байдужими гостей Frou Frou й вибір десертів. Зокрема, відомий тарт "Татен" у закладі набув нової форми. Десерт подають у розібраному вигляді, а суфле з ягідним соусом необхідно замовляти на початку трапези, адже на приготування витрачається щонайменше 40 хвилин.

Погляд зсередини: У Києві відкрився заклад французької кухні Frou Frou (фото 5)

Винотека ресторану зібрала найкращі екземпляри з різних регіонів світу, де переважну більшість все ж складають французькі вина. Тут також подають міцні напої французького походження: кальвадос, коньяк, витончені вина з елітних сортів винограду та ультрасучасні коктейлі з низьким вмістом алкоголю, відомі у світі як Low ABV (low alcohol by volume). Для приготування коктейлів використовують французький алкоголь і французькі інгредієнти: ревінь, лаванду. Створенням коктейльної карти Frou Frou займався Олег Якобенко — шеф-бармен мережі закладів Bulldozer Group Ukraine.

Погляд зсередини: У Києві відкрився заклад французької кухні Frou Frou (фото 6)
Погляд зсередини: У Києві відкрився заклад французької кухні Frou Frou (фото 7)

Дизайн інтер’єру Frou Frou виконаний у mix&match-стилі, що втілюється у сміливих поєднаннях різних форм, полярних матеріалів, мотивів та субстанцій. Контрастна підлога та стільниці з натурального мармуру, обшивка стін із натурального дерева, люстри, виготовлені за індивідуальним дизайном та напівпрозорі штори-кафе найкраще підкреслюють французький стиль закладу.

Frou Frou ділиться на чотири різні зони, які гармонійно співіснують у стінах одного ресторану. Основна зала, залита світлом, — найбільша у ресторані, в ній знаходиться власна пекарня, а також вітрина зі свіжими тістечками. “Бібліотека” — зала, стіни якої вкриті натуральним деревом та прикрашені книжковими полицями. “Овальний кабінет” — зала з величезним овальним столом та приватним санвузлом, що більше нагадує Лей-ле-роз, аніж вбиральню. У залі “Бар” із круглими столами та м’якими диванами відбуваються перформанси з приготування коктейлів.

Погляд зсередини: У Києві відкрився заклад французької кухні Frou Frou (фото 8)

Відвідувачі Frou Frou потрапляють в атмосферний заклад, де французька елегантність втілена в найменших деталях: в інтер'єрі, уніформі офіціантів, музиці та ароматах із кухні. Разом вони створюють затишну атмосферу спокою, де лишається просто насолоджуватися життям.

Ресторан французької кухні Frou Frou знаходиться в Києві, за адресою вул. Московська, 44. Дізнайтеся більше про заклад за посиланням.

Дивіться також: Дослідження: Три чашки кави на день знижують ризик смерті на 12%.