Поиск

\"Курені\" перезапустили найстаріший ресторан української кухні

"Курені" перезапустили найстаріший ресторан української кухні

Без авокадо-тосту

Текст: Buro 24/7

Акцент зроблено на здоровому харчуванні та локальних продуктах

Арт-простір "Курені" зарекомендував себе як один із найяскравіших культурних майданчиків Києва, де влаштовують фестивалі, виставки і перформанси та виступають діджеї світового рівня. Віднині в ньому також перезапустили ресторан — під керівництвом Владислава Агреса і Ярослава Артюха.

"Курені" перезапустили найстаріший ресторан української кухні (фото 1)
Ресторан "Курені" в Києві

У закладі продовжують готувати традиційні українські страви, однак акцент тепер зроблено на здоровому харчуванні та якісних локальних продуктах. За словами шефів, тепер у "Куренях" страви роблять більш корисними для здоров'я. Наприклад, деруни готують із топінамбура, трохи обсмажують, а потім запікають до готовності. Водночас команда відмовилася від популярних страв із лосося та авокадо, пропонуючи замість них локальні суперфуди, чорноморську рибу, морепродукти та різноманітні корінці: пастернак, селеру, корінь петрушки тощо.

"Курені" перезапустили найстаріший ресторан української кухні (фото 2)
Ресторан "Курені" в Києві

У меню присутній також забутий продукт  амарант, який здавна використовували у стравах української кухні, проте з часом він зник із раціону українців.

"Ми робимо ставку на корисні страви та локальні, органічні, сезонні продукти. І намагатимемося готувати безглютенову їжу: замість звичайного борошна ми використовуємо суміш борошна із клітковини подорожника та кукурудзи або ж з того самого амаранту",  розповідає Владислав Агрес.

"Курені" перезапустили найстаріший ресторан української кухні (фото 3)

Шефи ресторану радять обов'язково скуштувати крем-суп із кропиви, вареники з кров'янкою, вареники з міксом із гречки та сиру, ліниві вареники з козиним сиром і соусом із кропиви. А також тушковані в темному пиві бичачі хвости, зоб ягняти (так зване солодке м'ясо), стейк з яловичого серця, український борщ.

Також у "Куренях" діє фудкорт з адаптованим під цей формат меню, зі швидкою подачею та крафтовим посудом. Зокрема, є страви для веганів і вегетаріанців.

Дивіться також: Пэрис Хилтон учится тушить, поджаривать и очищать от кожуры в новом шоу Netflix.

 

Больше