Поиск

Готуємо млинці з підсмаженої бананової шкірки та дикого рису за книгою рецептів ScrapsBook Ikea

Готуємо млинці з підсмаженої бананової шкірки та дикого рису за книгою рецептів ScrapsBook Ikea

50 рецептів із продуктів, які люди зазвичай викидають, від відомих шеф-кухарів Північної Америки

Текст: Buro 24/7

Її можна завантажити безкоштовно

IKEA створили унікальну книгу ScrapsBook з рецептами та кулінарними порадами від провідних шеф-кухарів Північної Америки, які розповідають про екологічне використання продуктів і відходів.

Компанія створила книгу для того, щоб сприяти поширенню екосвідомого ставлення до вибору продуктів та правильного використання відходів. "В IKEA ми віримо, що кухня  це серце кожного дому. На жаль, часто це марнотратне місце, але так не повинно бути",  кажуть у компанії.

В ScrapsBook зібрано 50 рецептів, створених у колаборації із шеф-кухарями. На сторінках книги вони діляться своїм досвідом приготування їжі з тих продуктів, які люди зазвичай викидають. Книгу можна безкоштовно завантажити на сайті IKEA.

Кріста Бруно-Гентер, шеф-кухар із Канади, пропонує рецепт млинців із підсмаженої бананової шкірки та дикого рису. Рецепт дуже популярний в Манітобі, де багато дикого рису. Страва ідеальна для спокійного сімейного бранчу у вихідні. На її приготування знадобиться 30 хвилин.

Млинці з перестиглих бананових шкурок та дикого рису

Готуємо млинці з підсмаженої бананової шкірки та дикого рису за книгою рецептів ScrapsBook Ikea (фото 1)

Інгредієнти

  • 1½ склянки (200 г) універсального борошна
  • 1 ст. ложка (13 г) білого цукру
  • 1 ст. ложка (15 г) розпушувача
  • 1 ч. ложка (6 г) солі
  • 1 ¼ склянки (185 мл) молока (тваринного або рослинного походження)
  • 1 яйце або замінник яєць з меленого льону
  • 1 дуже стиглий банан
  • 1 ч. ложка (5 мл) ванільного екстракту (за бажанням)
  • 3 ст. ложки (42 г) розтопленого несолоного вершкового масла або олії авокадо
  • ½ склянки (132 г) дикого рису
  • 1 ст. ложка (15 мл) олії виноградних кісточок для приготування млинців
  • 1 склянка (250 мл) змішаного ягідного соусу
  1. Перемішати борошно, білий цукор, розпушувач та сіль в мисці. Відкласти.
  2. В окремій мисці перемішати молоко, яйце, банан і ванільний екстракт, збити електричним міксером або рукою протягом 1-2 хвилин. Покладіть розтоплене масло або олію авокадо, додайте дикий рис за допомогою шпателя.
  3. Додати молочну суміш до суміші з борошна і ретельно перемішувати до однорідної консистенції. Відкладіть на 2 хвилини.
  4. Нагрійте олію в сотейнику на середньому вогні. Опустіть тісто у сотейник великими ложками, всього 1 склянка (250 мл).
  5. Готувати, поки не з’являться бульбашки і край не стане сухим, потім переверніть і готуйте до зарум'янювання інший бік протягом 3-5 хвилин. Повторіть із залишковим тістом.

 

Соус зі змішаних ягід

Інгредієнти:

  • 1 склянка (190 г) заморожених змішаних ягід
  • 3 ст. ложки (45 мл) меду
  1. Помістіть інгредієнти в невелику каструлю та готуйте на середньому вогні. Варити 5-10 хвилин, часто помішуючи, поки ягоди не стануть гарячими і суміш не загусне.
  2. Потім розімніть виделкою і подавайте до бананових млинців з дикого рису та перестиглої шкірки бананів.

 

Підсмажені бананові шкірки

Інгредієнти:

  • 2–3 дуже стиглих банани, все ще жовтих, але з великою кількістю коричневих плям
  • 3 ст. ложки (45 мл) соєвого соусу
  • 1 ст. ложка (15 мл) кленового сиропу
  • ¼ ч. ложки (¾ г) порошку чилі
  • ¼ ч. ложки (1 г) копченої паприки
  • ½ ч. ложки (2½ г) часникового порошку
  • 2–4 ст. ложки (30–60 мл) виноградної олії для смаження бананових шкірок
Готуємо млинці з підсмаженої бананової шкірки та дикого рису за книгою рецептів ScrapsBook Ikea (фото 2)
  1. Відділити шкірку від бананів (самі банани використайте у випічці або смузі; можна заморозити для подальшого використання). Верхній шар всередині зішкребти металевою ложкою і викинути. Наріжте кожну шкірку на 4 довгі смужки.
  2. Покладіть усі інгредієнти маринаду в миску. Занурте шкірки в маринад. Дайте настоятися 10 хвилин або до 2 годин.
  3. Близько хвилини грійте чавунну пательню на середньому вогні та додайте виноградне масло для її покриття. Помістіть бананові шкірки рівномірно на сковороду і смажте 2-3 хвилини з кожного боку, до створення золотистих бульбашок. Дістаньте з каструлі і покладіть на паперовий рушник. Коли банани охолонуть, вони стануть хрусткими. Подавати страву теплою або кімнатної температури.

ПРИМІТКА

Маринад із підсмажених бананових шкірок можна зберігати в холодильнику до 2 тижнів у закритій тарі.

Дивіться також: Готуємо за українським рецептом: Шпараги з шовдарем і бриндзею.