Поиск

Рецепт на Великдень: Улюблений франжипан шеф-кондитера Ольги Ридвановської

Рецепт на Великдень: Улюблений франжипан шеф-кондитера Ольги Ридвановської

Смачного!

Текст: Buro 24/7


Великодній рецепт ідеальної паски з франжипаном

В усьому православному світі 2 травня 2021 святкуватимуть Великдень.

В українській культурі невід'ємною частиною свята Великодня є випікання паски. Існує безліч рецептів пасок, які зазвичай передаються з покоління в покоління і дають змогу зануритися в дивовижний кулінарний світ випікання.

Спеціально для BURO. Ольга Ридвановська, бренд-кондитер мережі ресторанів First Line Group ("Улюблений дядя", Eastman, ЖЗЛ тощо), розповіла про улюблені традиції та поділилася рецептом класичного франжипану.

Рецепт на Великдень: Улюблений франжипан шеф-кондитера Ольги Ридвановської (фото 1)

"Десерти бувають різні, але випічка  це сімейні традиції. Вдома можна спекти шарлотку до візиту гостей або круасани до пізнього сніданку з коханим... Не важливо, що це буде, але це точно  про любов та увагу. А до Великодня, звичайно ж, всі ми печемо паски!"  розповідає Ольга Ридвановська.

Франжипан за рецептом шеф-кондитера можна приготувати вдома на 6 осіб.

Рецепт на Великдень: Улюблений франжипан шеф-кондитера Ольги Ридвановської (фото 2)
Рецепт на Великдень: Улюблений франжипан шеф-кондитера Ольги Ридвановської (фото 3)

Опара

Для приготування опари знадобиться:

  • борошно — 200 г
  • молоко — 100 (тепле)
  • яйце — 1 штука
  • цукор — 30 г
  • дріжджі свіжі — 10 г
  • масло вершкове — 30 (82)

В окремій мисці змішуємо молоко, яйце, цукор, дріжджі і відставляємо на 10 хв., після виливаємо в міксер, засипаємо борошно та сіль і вимішуємо протягом 5 хв. на середній швидкості, потім кидаємо масло на 2-3 хв. І залишаємо при кімнатній температурі на 1 годину, після чого ставимо в холодильник на ніч.

Рецепт на Великдень: Улюблений франжипан шеф-кондитера Ольги Ридвановської (фото 4)

Зранку витягуємо за 1 год. до замісу, щоб опара нагрілася.

Заміс

  • опара (вся)
  • борошно — 725 г
  • кориця — 5 г (молота)
  • куркума — 2 г
  • сіль — 10 г
  • молоко — 240 г (прохолодне)
  • мед — 30 г
  • дріжджі свіжі — 35 г
  • цедра лимона — 3 г
  • цедра апельсина — 3 г
  • жовток — 260 г
  • цукор — 260 г
  • масло — 260 г (м'яке, кімнат.)
  • цукати апельсинів — 150 г
  • цукати лимона — 150 г
  • родзинки — 200 г (замочені в ромі на ніч: 200 г родзинок — 40 г рому)
  • шоколад термостійкий — 200 г

У діжу скидаємо опару, борошно, молоко, дріжджі, куркуму, сіль, цукор, цедру, корицю, мед, 1/3 жовтків. Замішуємо 10 хв. на низьких швидкостях, після вливаємо залишок жовтків, залишаємо на 5-7 хвилин і перемикаємо на середню швидкість, за 5 хвилин кидаємо масло (кімнатної температури) і змішуємо на низьких швидкостях протягом 7-8 хвилин. Якщо тісто нагрівається вище 25 градусів, можна поставити його на 10-15 хв. у холодильник, щоб воно трохи охололо, після зсипати усі цукати та місити його протягом 2-3 хвилин.

Рецепт на Великдень: Улюблений франжипан шеф-кондитера Ольги Ридвановської (фото 5)

Після замісу залишаємо при кімнатній температурі на 1,5 години.
Потім формуємо в кульки по 450 г і кладемо у склянки.
Накриваємо плівкою на 2-3 години.
Випікаємо при температурі 170 градусів 25 хвилин.

Рецепт на Великдень: Улюблений франжипан шеф-кондитера Ольги Ридвановської (фото 6)

Смачного та із прийдешніми святами!

 

Дивіться також:

Готуємо за українським рецептом: Шпараги з шовдарем і бриндзею.

Готуємо млинці з підсмаженої бананової шкірки та дикого рису за книгою рецептів ScrapsBook Ikea.

 

 

Больше